BİTLİS / TATVAN - 15 Temmuz Şehitler Ortaokulu

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda büyük bir coşku ile kutlandı.Törenin ardından okulumuzda kermes düzenlendi. Emeği geçen tüm öğretmen , öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ediyoruz. Hepimizin bayramı kutlu olsun.

Nis

Okulumuz öğrencileri Çevre Dostu Okul çalışmaları çerçevesinde okulumuzda ağaç dikimi gerçekleştirdiler. Diktikleri ağaçların bakımını da üstlenecek olan öğrencilerimize bu sayede çevre ve doğa sevgisini aşılamayı hedefliyoruz. Çalışmada 6 adet Çam ve 1 adet Badem Ağacı dikilmiştir. Emekleri geçen Okulumuz Müdürü Cengiz TAŞ , Müdür Yardımcısı Sabahatullah GÜN'e ve Öğrencilerimize emekleri için sonsuz teşekkür ediyoruz. Daha yeşil bir Türkiye için doğayı, bitkileri ve ağaçları hep beraber sahiplenelim!

Mrt

Okulumuzda 12 Mart İstiklal Marşının kabulü kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra günün anlam ve önemini belirten yazılar ve şiirlerle program devam etti.Kurtuluş Savaşı'nın en zor döneminde, bir millî marşa duyulan ihtiyacı göz önüne alarak yazılan ve bizlere armağan edilen bu milli marşı, öğrencilerimiz hep bir ağızdan coşku ve gururla okuyarak Mehmet Akif Ersoy'u saygıyla andı. Programda emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Okulumuzda Ramazan coşkusu yaşanıyor. Din Kültürü öğretmenimiz Esra Bayraktar öncülüğünde öğrencilerimiz okul koridorlarımızı Ramazan'ın sevinciyle kuşattılar. Hoş Geldin Ya Şehr-i Ramazan

Mrt

1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında okulumuzda deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Öğrencilerde deprem bilincini geliştirerek deprem sırasında ve sonrasında neler yapmaları ve nasıl davranmaları konusunda bilgilendirmeyi amaçlayan etkinlikte toplumda afet farkındalığı oluşturmak, geliştirmek, toplumun tüm kesimlerinde deprem bilincini yerleştirmek ve yeni nesillerin bu bilinçle yetişmelerinin sağlanması amaçlanmıştır.

Gerçekleştirilen bu tatbikatla öğrencilerde; “Çök - Kapan - Tutun, Tahliye” okul toplanma alanına güvenli bir şekilde ulaşma becerilerini kazandırmak ve kalıcı hale getirmek, okul idaresi ve öğretmenlerin ise okul idaresi tarafından hazırlanan okul afet ve acil durum planlarında belirlenen müdahale süreçlerine ait görevlerin yerine getirilmesine yönelik pratik kazandırması amaçlanmıştır.

Mrt

İlimizde sınavla öğrenci alan okulları 7. ve 8. sınıf öğrencilerimizle ziyaret ettik. Tatvan Fen Lisesi, Nurullah Eren Anadolu Lisesi ve Hikmet Kiler Fen Liselerine  gerçekleştirdiğimiz ziyaretle öğrencilerimizin hedef belirlemelerine ve motivasyonlarına katkı sağlamak istedik.Bizleri ağırlayan okul yöneticilerine ve rehber öğretmenlere teşekkür ederiz.

Mrt

11 ayın sultanı Ramazan her yıl olduğu gibi bu yıl da Okulumuza tüm bereketiyle geldi.

Okulumuzda değerler eğitimi kapsamında merhamet, paylaşmak ve duyarlılık gibi konularda farkındalık oluşturmak amacıyla proje çalışması başlatıldı.

Rahmet, bereket ve oruç ayı olan Ramazan; kardeşlik ve sevgi bağlarının güçlendiği, ruhlarımızın güzel öğütlere ve uyarıcı telkinlere açık olduğu, manevi duygularımızın canlılık kazandığı, birlik ve beraberliğimizin daha da güçlendiği kutsal ve uğurlu bir aydır. Bu düşüncelerle "paylaşmak güzeldir" diyerek okulumuz öğrencilerince ramazan kolileri hazırlanarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır.

Mrt

Türkiye geneli yapılan deneme sınavında 6/B Sınıfından Aysima ŞEN isimli öğrencimiz 6.sınıflar arasından Tatvan "İlçe Birincisi" ve Bitlis "İl Üçüncüsü" olmuştur. Öğrencimize bu başarısından dolayı  sınıf öğretmeni Kevser ÇELEN tarafından hediye takdimi yapıldı. Öğrencimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

Mrt

Okulumuz Rehberlik birimi tarafından öğrencilere yönelik düzenlenen meslek tanıtım seminerine Veteriner Hekim Sefer DURMUŞ konuşmacı olarak katıldı. Hekim Sefer DURMUŞ, Veterinerlik mesleği ve özellikleri hakkında öğrencilere kısa bilgi verdi.

Şbt

Okulumuzda 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi etkileyen deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anmak ve deprem farkındalığı oluşturmak için bir dakikalık saygı duruşu ve anma etkinliği yapıldı.

Kaybettiğimiz vatandaşlarımızı rahmetle anıyor,yakınlarını kaybedenlere sabırlar diliyoruz.

Şbt

Ock

Okul dergimiz yayınlandı. Dergimiz hem e-dergi, hem baskıdan çıkarılarak yayınlandı. Derginin tasarımında ve içerik yönetiminden sorumlu Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Olcay SELÇUK'a ve dergi içeriğinin oluşturulasında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.